4-daagse Avontuurlijke zeilreis op de Wadden in het Paasweekend

Bij deze Zeilreis is inbegrepen:

    • Vertrek uit de haven van Harlingen
    • 3 overnachtingen aan boord van onze Tweemastklipper
    • Verblijf op basis van Volpension
    • Vlieland, droogvallen op een zandplaat, Terschelling

De prijs:

Meezeilen kunt u alleen, met een vriend(in), familie of met een klein groepje.

De Suydersee heeft een gezellige bar en een gesloten kombuis. De 9 tweepersoons- en 4 vierpersoonshutten zijn ruim van opzet.

Inschepen: Vrijdag 15 april, 20:00 in Harlingen.
Ontschepen: Maandag 18 april, 16:00 in Harlingen.

Prijs: € 295 p.p.
Kinderen onder de 12 jaar krijgen 50% korting.

De prijs is op basis van volpension, exclusief drankjes.

(Aan boord is voldoende bier, wijn, fris, verkrijgbaar voor 1,50 euro per consumptie. Andere dranken kunnen zelf worden meegebracht).

Dit arrangement is al te boeken vanaf 1 persoon.

Zeilreis langs de Wadden

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u op vrijdagavond in aan boord van het historische zeilschip Suydersee. Het wordt een lang weekend vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar ruimte en comfort voelt u zich meteen thuis op de sfeervolle tweemastklipper Suydersee.

Programma van deze Zeilreis

Na het welkomstwoord van de schipper is er gelegenheid om kennis te maken met de overige gasten.

De volgende ochtend is het ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen voor een enerverende zeiltocht naar het rustieke Vlieland. Op 1e Paasdag zoeken we een mooie zandplaat om het schip te laten droogvallen en een wandeling over de zeebodem te maken.

Met de komst van de vloed krijgt de Suydersee weer water onder haar vlak en worden opnieuw de zeilen gehesen. Deze keer naar de haven van Terschelling. Hier vinden we een plekje voor de nacht. Terschelling heeft veel te bieden; strand en duinen vlakbij en in het bruisende dorp vindt u gezellige restaurantjes en cafe’s, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is.

Op 2e Paasdag om 10.00 wordt de terugreis aanvaard en na een bezoek aan de zeehondenbank wordt er koers gezet naar Harlingen.

In de wereld van de historische zeilvaart staat de Suydersee bekend als een schip met goede zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • parkeren

Onze partner

Zeilen

Verhuur van traditionele zeilschepen in Friesland voor groepen tot 150 personen met de schepen; Suydersee, Alida en Swaentsje.

Schipper/eigenaar Remco Visser, die in 1990 van zijn hobby zijn beroep maakte, kent het vaargebied als geen ander en maakt optimaal gebruik van de snelheid en de geringe diepgang van zijn schip.

Friese Snik Swaentsje

Dit seizoen gaan we met de Friese Snik Swaentsje (1913) een nieuw vaargebied ontdekken.
Vanaf 5-sterren groepsaccomodatie ‘De Turfhoeke’ bij Gorredijk wordt er een prachtige tocht gemaakt over dit historische vaarwater dat al in de 16-de eeuw is ontstaan.
Met schepen als de Friese Snikke werd de turf uit de veengebieden opgehaald en naar bestemmingen over heel het land vervoerd. Tegenwoordig wordt het kanaal alleen nog gebruikt tbv. de recreatievaart.

Vaargebied Alida

Waddenzee, IJsselmeer, Friese Meren.

De van oudsher belangrijke zeilgebieden van Nederland zijn de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren. De sfeervolle combinatie van ruimte en rust, natuur en cultuur biedt talloze mogelijkheden voor een avontuurlijke bestemming. Het IJsselmeer is bovenal een ideaal zeilgebied.Ook liefhebbers van de rijke historische havenplaatsen uit de Gouden Eeuw en oude vissersplaatsjes komen hier volop aan hun trekken.

Vaargebied Suydersee

Vanuit Harlingen (de thuishaven) kan er alle kanten op gevaren worden. Als ‘starthaven’ heeft dit veel voordelen; Alle waddeneilanden zijn binnen bereik. Al eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Of Ameland en Schiermonnikoog? Met een gunstige tij en wind vaart het schip er voor u naar toe.

Bijna net zo interessant is de tocht naar het zuiden. Met een schut door de sluizen bent je zo op het IJsselmeer. Even een harinkje happen in Stavoren, een bezoek te brengen aan Volendam of een van de andere IJsselmeersteden. Kinderen aan boord? U moet een keer in het Zuiderzee museum in Enkhuizen geweest zijn. Kortom, vanuit Harlingen kan de reis alle kanten op.