Gezinsweekend - Zeilen op de Wadden met historisch klipper

Bij dit gezinsweekend is inbegrepen:

  • Inschepen op vrijdag om 19:00 uur in Harlingen
  • 3 daags programma over de Waddenzee
  • 2 overnachtingen in een eigen hut

  Prijs:

  • 1 gezin/huishouden € 1695,- 
  • 2 gezinnen/huishoudens € 1995,- 
  • 3 gezinnen/huishoudens € 2295,-

  * Uiteraard is de Alida ook buiten de weekenden beschikbaar voor meerdaagse gezinsvakanties. 

  De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2022 met uitzondering van de feestdagen.

Gezinsweekend - Zeilen op de Waddenzee

Het lijkt er op dat de maatregelen rondom de corona-pandemie voorlopig nog even bij ons blijven. Veel gezinnen kijken daarom naar de mogelijkheden van een vakantie in eigen land. Een zeil-zwerftocht met een historisch zeilschip op werelderfgoed Waddenzee is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar wij doen dat wel..! Zolang we aan de 1,5 meter maatregel vastzitten kunnen we niet met grote groepen varen, daarom bieden we nu een unieke kans op een bijzondere en onvergetelijke gezinsvakantie met het comfortabele en snelle zeilschip Alida.

Zeilen, droogvallen, wadlopen, zeehonden spotten - Het Programma

  Zo'n heel groot schip, van alle gemakken voorzien, geheel voor u en uw gezin. Actief zeilen, droogvallen op een zandbank, zeehonden spotten en eilanden bezoeken staan op het programma. De route bepaald u samen met de schipper. En u doet niet alleen uzelf een plezier, maar ook ons, want wij doen niets liever dan zeilen op het Wad met mensen die er lekker even uit zijn. En dat is er het afgelopen jaar nog niet veel van gekomen.

  Op vrijdagavond 19:00 uur scheept u in aan boord van het historische zeilschip Alida in Harlingen. Het wordt een zeiltocht vol actie, (ont)spanning en genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar ruimte en comfort voelt u zich meteen thuis op de gerieflijke Alida. Met haar geringe diepgang van slechts 80 cm is de Alida bij uitstek geschikt voor de ondiepe wateren van de Waddenzee.

  Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de veiligheid aan boord. Vervolgens gaan de ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen. Bij het laatste zonlicht zetten we koers naar Vlieland waar we onder het hoge vuurtorenduin een ankerplekje zoeken. Een nacht ten anker in een ondiepe geul op op een drooggevallen zandbank is een belevenis op zich. Als het tij gunstig is kan er de volgende ochtend een wandeling op de zeebodem worden gemaakt. Hierna zetten we koers naar Terschelling. Het is maar een korte zeiltocht naar maar we maken een kleine omweg langs de zeehondenbank waar een enorme kolonie robben van dichtbij te bewonderen is. Terschelling heeft veel te bieden; strand en duinen vlakbij en maar het eiland verkennen op de fiets behoord ook tot de mogelijkheden. En in het bruisende dorp vindt u gezellige restaurantjes en cafe’s onder het licht van de vuurtoren 'Brandaris'.

  Zondag om 10:00 uur zetten we koers terug naar Harlingen en wordt nog eens alles uit de kast gehaald om het schip optimaal te zeilen en waar mogelijk andere schepen de loef af te steken. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het (gedesinfecteerde) roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren. Na alweer een heerlijke zeildag meren we rond 15:00 uur aan in de haven van Harlingen.

  Aangegeven programma van onze Gezinsweekend – Zeilen op de Wadden is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer en getij, en natuurlijk ook naar uw wensen.

De Alida - Gezinsvakantie

De Alida beschikt over een gerieflijke accommodatie. Het schip heeft een gezellig dagverblijf met een open kombuis en voor iedereen is er een eigen hut. Enige voorwaarde is dat uw gezelschap één, twee of drie huishouden vormt.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren

Onze partner

Zeilen

Verhuur van traditionele zeilschepen in Friesland voor groepen tot 150 personen met de schepen; Suydersee, Alida en Swaentsje.

Schipper/eigenaar Remco Visser, die in 1990 van zijn hobby zijn beroep maakte, kent het vaargebied als geen ander en maakt optimaal gebruik van de snelheid en de geringe diepgang van zijn schip.

Friese Snik Swaentsje

Dit seizoen gaan we met de Friese Snik Swaentsje (1913) een nieuw vaargebied ontdekken.
Vanaf 5-sterren groepsaccomodatie ‘De Turfhoeke’ bij Gorredijk wordt er een prachtige tocht gemaakt over dit historische vaarwater dat al in de 16-de eeuw is ontstaan.
Met schepen als de Friese Snikke werd de turf uit de veengebieden opgehaald en naar bestemmingen over heel het land vervoerd. Tegenwoordig wordt het kanaal alleen nog gebruikt tbv. de recreatievaart.

Vaargebied Alida

Waddenzee, IJsselmeer, Friese Meren.

De van oudsher belangrijke zeilgebieden van Nederland zijn de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren. De sfeervolle combinatie van ruimte en rust, natuur en cultuur biedt talloze mogelijkheden voor een avontuurlijke bestemming. Het IJsselmeer is bovenal een ideaal zeilgebied.Ook liefhebbers van de rijke historische havenplaatsen uit de Gouden Eeuw en oude vissersplaatsjes komen hier volop aan hun trekken.

Vaargebied Suydersee

Vanuit Harlingen (de thuishaven) kan er alle kanten op gevaren worden. Als ‘starthaven’ heeft dit veel voordelen; Alle waddeneilanden zijn binnen bereik. Al eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Of Ameland en Schiermonnikoog? Met een gunstige tij en wind vaart het schip er voor u naar toe.

Bijna net zo interessant is de tocht naar het zuiden. Met een schut door de sluizen bent je zo op het IJsselmeer. Even een harinkje happen in Stavoren, een bezoek te brengen aan Volendam of een van de andere IJsselmeersteden. Kinderen aan boord? U moet een keer in het Zuiderzee museum in Enkhuizen geweest zijn. Kortom, vanuit Harlingen kan de reis alle kanten op.